DOETINCHEM - Han Berger keert terug in het betaalde voetbal in Nederland. De Graafschap heeft de ervaren vakman aangesteld als algemeen directeur, zo maakte de club dinsdag bekend.

Berger wordt woensdagochtend op stadion de Vijverberg gepresenteerd. Hij tekende een contract voor drie jaar.

Technische inbreng

"Hij gaat zich voor 80 procent bezighouden met technische zaken", legde een woordvoerder uit. "Daarnaast verricht hij ook nog wat andere werkzaamheden, zoals de contacten met de KNVB en de Eredivisie NV. Daarom hebben we ervoor gekozen hem algemeen directeur te noemen en geen technisch directeur. Maar het zwaartepunt ligt uiteraard op zijn technische inbreng."

Trinita Oita

Berger (53) nam eind vorig jaar ontslag als trainer van de Japanse club Trinita Oita. Daarna was hij al even in beeld als technisch directeur van De Graafschap, als opvolger van Ron Olyslager. Na het vertrek van technisch adviseur Leo Beenhakker, die vorige week een contract tekende als bondscoach van Trinidad & Tobago, maakten de 'Superboeren' haast met de benoeming van een nieuwe technische man.

Berger fungeerde in een lange loopbaan onder meer als trainer-coach van FC Groningen, Fortuna Sittard, Sparta en Dordrecht'90. Hij was ook enkele jaren in dienst van de KNVB.