MADRID - De pijnlijke nederlaag vorige week voor eigen publiek (1-2) heeft het zelfvertrouwen bij Villarreal geenszins aangetast. De Spaanse subtopper is ervan overtuigd dat het donderdag in Alkmaar tijdens de UEFA-bekerreturn tegen AZ allemaal nog goed komt. "Iedereen bij ons wil verschrikkelijk graag revanche nemen", liet trainer Pellegrini weten.

Volgens de Chileense coach moet hij zijn spelers eerder afremmen dan aanmoedigen in de strijd met AZ. "Ze staan werkelijk bol van de geldingsdrang", zei hij.

Wel gaf Pellegrini toe dat Villarreal met een kleine terugval kampt, zowel in het spel als in de prestaties. "We zijn momenteel in beide strafschopgebieden niet scherp genoeg. Het duel met AZ moet de ommekeer zijn."

Ook voorzitter en geldschieter Fernando Roig twijfelde dinsdag niet aan de goede afloop in Alkmaar. "Meteen al na de nederlaag op eigen veld kreeg ik het gevoel dat we het nog wel gaan redden. AZ is geen slechte ploeg, maar heeft wel een paar tekortkomingen. Daarvan gaan wij profiteren, reken maar."

Sterspeler Riquelme wil niet alleen wraak nemen op AZ, maar zeer zeker ook op zichzelf. Hij maakte vorige week het doelpunt, maar miste ook een strafschop. "Die penalty achtervolgt me al de hele week", gaf hij te kennen. "Het wordt tijd dat ik die fout kan rechtzetten. Daar krijg ik donderdag absoluut de kans voor."