KERKRADE - Thomas Dekker is alsnog opgenomen in de selectie van Rabobank voor de Amstel Gold Race. Dat heeft ploegleider Frans Maassen dinsdag bevestigd. De 20-jarige Dekker neemt de plaats in van Gerben Löwik, die volgens Maassen nog niet voldoende hersteld is van een val in de Ronde van Vlaanderen om zondag in Limburg een rol van betekenis te kunnen spelen.

Löwik start woensdag wel in de Scheldeprijs, maar de ploegleiding wilde die koers niet afwachten. Maassen: "Als we Thomas de Gold Race laten rijden, willen we ook dat hij zich er serieus op kan voorbereiden. Ik denk ook dat hij deze selectie heeft afgedwongen."

Dekker zal door de wijziging in zijn programma vrijdag niet van start gaan in Veenendaal-Veenendaal. Maassen gaat er vanuit dat wereldkampioen Oscar Freire zondag gewoon start. De Spanjaard kampt met peesklachten in de lies, die het langdurig zitten op een fietszadel voor hem moeilijk maken. Freire is samen met Erik Dekker en Michael Boogerd kopman voor Rabobank in de Gold Race.

De complete Rabo-equipe voor de Gold Race: Maarten den Bakker, Michael Boogerd, Erik Dekker, Thomas Dekker, Oscar Freire, Karsten Kroon, Joost Posthuma, Pieter Weening.