AZ heeft zich donderdag versterkt met aanvaller Ondrej Mihalik. De 20-jarige Tsjechische jeugdinternational wordt per direct overgenomen van FK Jablonec.

Mihalik tekent bij de nummer drie van de Eredivisie een contract voor 4,5 jaar tot medio 2022. Het is niet duidelijk hoe hoog de transfersom is die de Alkmaarders voor hem op tafel leggen.

De 1,87 meter lange aanvaller doorliep alle jeugdelftallen van Tsjechië. Bij zijn club Jablonec was hij dit seizoen goed voor vijf doelpunten in zestien duels. 

AZ liet deze winterstop Fred Friday (Sparta), Dabney Dos Santos (Sparta) en Levi Garcia (Excelsior) op huurbasis vertrekken en zat daarom wat krap in de aanvallers. Deze transferperiode werd wel Oussama Idrissi overgenomen van FC Groningen.

Posities

Mihalik is volgens directeur voetbalzaken Max Huiberts op meerdere posities inzetbaar. "Maar bij zijn club en de nationale jeugdploeg heeft hij het meest als spits gespeeld", zegt hij op de website van AZ. De Alkmaarders lijken daarmee de selectie rond te hebben voor de rest van het seizoen.

De speler zelf, die gaat spelen met rugnummer 27, wil zich eventueel ook op de andere posities in de aanval richten. "Ik ben een spits, maar kan ook op de flanken uit de voeten. Nu wil ik zoveel mogelijk wedstrijden in AZ 1 gaan spelen."