ROOSENDAAL - Jan van Dijk fungeert niet langer als trainer-coach van RBC Roosendaal. Het bestuur en de directie van de Brabantse eredivisieclub hebben de 48-jarige oefenmeester en zijn assistent Erik van der Meer uit hun functie gezet.

De clubleiding liet in een korte persverklaring weten geen vertrouwen meer te hebben in een succesvolle samenwerking tussen het trainersduo en de spelersgroep. Manager voetbalzaken Rob Meppelink neemt voorlopig de taken over.

Financiële afwikkeling

Van Dijk en Van der Meer traden in de zomer van 2004 in dienst bij RBC Roosendaal. Zij tekenden destijds een contract tot medio 2006. Van der Meer blijft als trainer-coach van Jong RBC Roosendaal nog wel aan. Met Van Dijk moet het bestuur een financiële afwikkeling vinden voor zijn doorlopende verbintenis.

Vroegtijdig afscheid

Van Dijk wordt voor de tweede keer in zijn trainersloopbaan ontslagen. Bij Roda JC moest de ex-prof van FC Groningen in 2001 al na amper drie maanden vertrekken. Hij is dit seizoen de vierde coach die in de eredivisie het seizoen niet afmaakt. Eerder namen Johan Neeskens (NEC), Ronald Koeman (Ajax) en Henk Wisman (FC Den Bosch) vroegtijdig afscheid.

Onoverbrugbare achterstand

RBC Roosendaal staat in de eredivisie op de zestiende plaats, met twintig punten uit 28 duels. De Brabantse ploeg heeft een vrijwel onoverbrugbare achterstand van tien punten op de veilige vijftiende plaats. De voorsprong op de hekkensluiter (FC Den Bosch), die rechtstreeks degradeert, bedraagt acht punten. RBC Roosendaal moet via de onvermijdelijke nacompetitie de kostbare positie op het hoogste niveau veiligstellen.

Weinig begrip

Mede door een golf van blessures beleeft RBC Roosendaal een moeizaam seizoen. Daarom kan Van Dijk weinig begrip opbrengen voor zijn ontslag. Volgens hem hebben bestuursleden noch de technisch manager ooit tekst en uitleg aan hem gevraagd over zijn beleid. Bovendien vindt Van Dijk het vreemd dat de clubleiding tijdens de winterstop nog volledig het vertrouwen in hem uitsprak.