BRUSSEL - Frank Vandenbroucke heeft vier weken de tijd gekregen om te laten zien dat hij nog een serieuze wielerprof is: hij moet gaan koersen. Dat heeft zijn ploeg MrBookmaker-SportsTech maandag geëist in een gesprek met zijn manager Paul De Geyter.

De afgelopen periode meldde 'VDB' zich telkens weer af voor wedstrijden. Zijn ploeg is het zat. Over vier weken wordt bekeken of en hoe de coureur reed. Is dat niet naar tevredenheid van zijn werkgever, "dan zal ontslag nakend zijn", zoals ploegleider Hilaire Van Der Schueren het uitdrukte.

Er wordt dagelijks getelefoneerd met Vandenbroucke (30). De coureur moest vrijdag nog naar het ziekenhuis wegens een voedselvergiftiging. Dat betekende absentie bij Parijs- Roubaix, terwijl ploeg en sponsor wilden dat Vandenbroucke zou meedoen aan de klassieker. Inmiddels is hij weer thuis, zodat goed contact mogelijk is.

Privé-problemen

Vandenbroucke wordt beschouwd als het enfant terrible van het Belgische wielrennen. Hij reed dit jaar nog geen koers, wordt geteisterd door privé-problemen en was eerder betrokken bij een dopingzaak.