MADRID - In een negentig minuten durende reclamespot voor topvoetbal heeft Real Madrid toch weer spanning in de Spaanse competitie gebracht. De Koninklijke versloeg in het eigen Bernabeustadion Barcelona, 4-2. Het gevolg van het duel waarin slechts werd aangevallen was dat Barca's voorsprong werd teruggebracht tot zes punten, met nog zeven wedstrijden te gaan.

De ontmoeting deed denken aan die van Rijkaards elf in de Champions League tegen Chelsea, waarin een galavoorstelling werd gegeven en de overwinning werd weggeven. Ook in Madrid rolde het ene hoogstandje na het andere van de voeten van de vedetten. Met name bij die van Barça gebeurde dat met onvoldoende resultaat. Verdedigen behoort immers niet tot de specialiteit.

Barcelona

Barcelona was het meest aan de bal, had het beste van het spel en kreeg de meeste kansen. Madrid echter sloeg gemakkelijker toe als het daartoe de gelegenheid had. Zo was het na twintig minuten al 2-0 voor de thuisclub. Zidane kopte in op aangeven van de nauwelijks door Van Bronckhorst gehinderde Ronaldo, de Braziliaan zelf scoorde na een trap op de centimeter nauwkeurig van specialist Beckham.

Deco

Rijkaard, die zijn vormgever Deco miste, restte weinig anders dan zijn manschappen naar voren te sturen. Dat betekende nauwelijks een omschakeling, aangezien Barça onder alle omstandigheden maar één weg kent: die naar het doel van de tegenstander. Vaak ingeleid door de onnavolgbare Ronaldinho kreeg Barcelona kans op kans. Alleen Eto'o, ooit (en incidenteel) spelend voor Madrid, benutte er één.

Dat gaf Real de gelegenheid de marge nog voor de helft opnieuw op twee te zetten. De manier waarop het sterrenensemble dat deed getuigde eveneens van klasse. Na een uitval in één vloeiende beweging kwam de bal bij de opkomende back Roberto Carlos, die vervolgens Raul in staat stelde voor 3-1 te zorgen.

Ook na de hervatting bleef het duel wisselend. Giuly kreeg onmiddellijk een mogelijkheid Barça terug te brengen in de race, maar miste. Na ruim een uur besliste vervolgens Owen de zaak definitief. De Engelse international maakte er op aangeven van Beckham 4-1 van. Door een prachtige vrije trap van Ronaldinho kwam Barcelona nog wel iets, maar niet voldoende terug.