BREDA - Feyenoord is met een indrukwekkende eindsprint bezig. De opgebloeide ploeg van trainer Ruud Gullit behaalde zondag de achtste opeenvolgende competitiezege. De Rotterdammers versloegen zondag NAC Breda in eigen huis zonder al te veel problemen met 2-0.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Gullit

Feyenoord moet woensdag bij hekkensluiter FC Den Bosch opnieuw drie punten kunnen bijschrijven, waarna zondag in de Kuip de klassieker wacht tegen Ajax. ''We zijn met een heel goede reeks bezig'', concludeerde Gullit voldaan. ''Dat geeft een heerlijk gevoel.''

De oud-international beaamde dat het spel van Feyenoord in Breda niet best was. Vooral in de eerste helft was de Rotterdamse opbouw matig tot zwak. De bezoekers, die een ietwat gemakzuchtige indruk maakten, slaagden er vaak niet in om voorin de vrije man te vinden. Daarbij was Kalou te veel uit op eigen succes, kwam Kuijt te weinig los uit de strakke dekking en liep Castelen er veelvuldig verloren bij.

Balverlies

''We leden veel balverlies zonder dat we onder druk stonden'', constateerde Gullit, die voor de rust langs de zijlijn verbaal het nodige moest bijsturen. ''We waren collectief en individueel niet in vorm. Toch hebben we weinig kansen weggegeven.''

NAC

NAC, dat eerder dit seizoen voor de competitie (0-4) en voor de beker (0-4) ook al verloor van de Rotterdamse ploeg, kende zondag een hoog Feyenoord-gehalte. De basisspelers Collen en Lurling zijn gehuurd van de roodwitte club en spits Boussaboun maakt komend seizoen de overstap naar de Kuip. Daarnaast zou Feyenoord nadrukkelijk in de markt zijn voor middenvelder Mendes da Silva, een geboren Rotterdammer. ''Hij heeft een goede wedstrijd gespeeld'', zei Gullit, die niet concreet wilde ingaan op zijn mogelijke interesse in de voormalige speler van Sparta en Ajax.

Boussaboun, die geen hoog niveau haalde, kwam alleen in de dertiende minuut in scoringspositie. Babos (ex-NAC) redde bekwaam. Kort daarna miste ook Lurling een goede kans. Pas in de slotfase van de eerste helft kwam Feyenoord opzetten, met een fortuinlijke goal van Kalou, zijn achttiende, tot gevolg. ''Een breekpunt in de wedstrijd. Feyenoord benutte de kansen wel, wij niet'', mokte NAC-trainer Lokhoff.

Ono

Feyenoord kwam na de rust niet meer in de problemen. Met een bekeken schot besliste Ono in de 82e minuut het duel, 0-2. ''Deze wedstrijd betekent een grote stap voorwaarts voor Feyenoord'', meende Gullit. ''We hebben een mindere, bijna slechte partij winnend afgesloten. In zo'n lange reeks mag je best een keer wat zwakker spelen. Als je dan toch wint, is dat voor een coach het beste gevoel dat er bestaat.''

Het optimisme bij Feyenoord staat in schril contrast met het pessimisme bij NAC Breda. De afgegleden ploeg van Lokhoff liep zondag tegen de achtste competitienederlaag in negen wedstrijden aan. Met een voorsprong van tien punten op nummer 16, RBC Roosendaal, is de nacompetitie ver weg. Feit is wel dat de tweede seizoenshelft, met alleen een competitiezege op De Graafschap (2-0), volledig is mislukt. Het wachten is op de verloren zoon Pierre van Hooijdonk, die de doffe Parel van het Zuiden in het nieuwe seizoen weer enige glans moet geven.