EINDHOVEN - Immuun voor iedere vorm van post-Europese depressie, vervolgde PSV zaterdagavond het inmiddels geplaveide pad naar de landstitel. Met het hoofd al bij de kwartfinale in de Champions League tegen Olympique Lyon, werd FC Den Bosch simpel verslagen: 3-0.

Zo bleek PSV opnieuw niet vatbaar voor een fenomeen dat bij veel buitenlandse topclubs vaak direct na een belangrijke wedstrijd in Europees verband de kop opsteekt. Of ze nu trainer van Chelsea of AC Milan zijn, allen kennen ze het gevaar, maar toch zijn waarschuwingen vaak tevergeefs. Zelfs de machtigste clubs van Europa zijn vatbaar voor wat ze in trainersjargon vaak post-Europese depressie noemen. Zo speelde Chelsea zaterdag voor eigen publiek gelijk tegen Birmingham City, de club die al maanden in uitduels vergeefs op een zege wachtte.

Geheel in stijl

AC Milan morste punten tegen degradatiekandidaat Brescia en Olympique Lyon, woensdag weer tegenstander van PSV, verslikte zich tegen Nantes. Geheel in stijl van zeven van acht voorgaande competitiewedstrijden na een duel in de Champions League maakte de koploper van de eredivisie tegen FC Den Bosch geen fout.

Zo blijft voorlopig Feyenoord de enige club die PSV direct na een duel in de meest prestigieuze clubcompetitie punten ontnam. De Rotterdammers werden voor eigen publiek op alle fronten overklast maar hielden de voornaamste kampioenskandidaat uiteindelijk wel met veel geluk op 3-3.

Hoogste niveau

Zonder Vogel, Park en Ooijer kwam PSV voor eigen publiek tegen FC Den Bosch totaal niet in gevaar. De Bosschenaren konden geen moment aantonen waarom het ook volgend seizoen op het hoogste niveau actief moet zijn.

Cocu, afgelopen dinsdag ook succesvol tegen Olympique Lyon, opende in de dertigste minuut de score: 1-0. Bouma vergrootte de marge en Van Bommel maakte twee minuten voor tijd de derde en laatste treffer van PSV.

Hiddink

Met de wetenschap dat hij woensdag tegen Olympique Lyon ook weer een beroep kan doen op Park, Ooijer en Vogel, verliet trainer Hiddink met een tevreden gevoel het speelveld. "Goed was het niet, maar ook zulke wedstrijden moet je winnen", concludeerde hij. "Of dit weer een bewijs is dat de eredivisie eindelijk te veel clubs telt? Nee, ik vond het wel lekker zo, vanavond."