LONDEN - Kort na het indrukwekkende optreden in de Champions League tegen Bayern München, heeft Chelsea in de nationale competitie op eigen veld tegen Birmingham punten laten liggen, 1-1. De Londense koploper maakte zelfs pas in de slotfase gelijk, door een treffer van de ingevallen Drogba.

Arsenal, waar Bergkamp halverwege inviel, won wel. Bij Middlesbrough werd het 1-0. Pires was de matchwinner, met een doelpunt in de 73e minuut. Chelsea heeft nog wel een voorsprong van elf punten op Arsenal. Manchester United kan de nummer twee achterhalen, als het van Norwich wint.

Drogba

Even zag het er naar uit dat Birmingham, met Oranjes international Melchiot, Chelsea's ongeslagen reeks van 23 duels in de Premiers League zou beëindigen. De Uruguayaan Pandani zette de club na ruim een uur op voorsprong. Acht minuten voor tijd voorkwam Drogba, na de rust ingevallen voor oud-PSV'er Kezman, de nederlaag van de nummer één.

'Reds'

Liverpool, evenals Chelsea de afgelopen week succesvol (tegen Juve) in de Champions League, had een moeilijke middag. De 'Reds' verloren zelfs, met 1-0 bij Manchester City. Musampa, oud-speler van ondermeer Ajax, maakte in de laatste minuut het doelpunt. Bij de winnende thuisclub maakte Bosvelt deel uit van de basiself.