AMELIA ISLAND - Serena Williams heeft wegens een enkelblessure opgegeven in de kwartfinale van het tennistoernooi in Amelia Island. De als tweede geplaatste Amerikaanse moest vrijdag, door het vele oponthoud wegens de regen, tweemaal de baan op.

De Française Mary Pierce was een lastig maar geen onoverkomelijk probleem (7-6 6-4). Dat leek de Italiaanse Silvia Farina Elia 's avonds ook niet, maar zij ontsnapte aan de uitschakeling. De jongste van de Williams-zusjes ging bij een stand van 7-5 5-4 bij een poging een bal te halen door haar enkel.

Ze keerde na te zijn behandeld door de fysiotherapeut nog wel even terug op de baan maar was lang niet de oude. Farina Elia sleepte er een tiebreak uit en won die, nadat Williams eerst nog drie setpoints had weggewerkt. Daarna besloot de Amerikaanse het racket op te bergen.

Venus

Haar oudere zus Venus Williams ging er ook uit in de kwartfinale. Zij was na een goed begin toch kansloos tegen haar favoriete landgenote Lindsay Davenport: 6-1 3-6 4-6. De Russin Nadia Petrova en de Française Virginie Razzano zijn de andere halvefinalistes.