DEN HAAG - ADO Den Haag heeft een voorschot genomen op het beoogde doel, handhaving in de eredivisie. De ploeg behaalde vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap een even gemakkelijke als veelbetekenende zege van 2-0.

Het gat tussen de twee ploegen bedraagt zes wedstrijden voor het einde van de competitie twaalf punten. RBC staat op tien punten afstand van de Hagenaars op de zestiende plaats en kan zich samen met de Doetinchemmers gaan opmaken voor het spelen van de nacompetitie.

Nominatie

De vroege Haagse 1-0, na 18 minuten, verdient een nominatie voor de schoonheidsprijs. Stroeve kreeg de bal uit een voorzet van Verhoek op heuphoogte aangespeeld en schoot deze in een fraaie, instinctieve beweging achter het standbeen langs in het doel.

Het was het eerste doelpunt van Haagse makelij sinds enkele weken. De thuisclub wist de laatste vijf wedstrijden niet te winnen. Ook scoorde de ploeg niet meer op eigen kracht, want de 2-1 bij FC Twente kwam tot stand met medewerking van tegenstander Zomer.

Maatregelen

Trainer Adelaar nam maatregelen en zette topscorer Den Ouden op de bank. Van der Gun was door een schorsing niet beschikbaar. Hun plaatsen werden ingenomen door Edson en Verhoek die allebei pas voor de tweede keer dit seizoen in de basis stonden. De eerste besliste het duel in de tweede helft, toen Van Fessem een inzet van Smith tegen de lat tikte en de Kaapverdiaan de rebound voor het intikken had.

De Graafschap speelde in het Zuiderpark onbegrijpelijk futloos en ontbeerde voorin de gretigheid van de geblesseerde Van Beukering. Zongo en Magno liepen vooral elkaar in de weg. Ook na het inbrengen van de extra aanvallers Roelofsen en Ax waren de bezoekers niet in staat om er nog een echte strijd om de belangrijke punten van te maken.