SITTARD - In totaal 38 sponsors willen alleen nog doorgaan bij Fortuna Sittard als de eerstedivisieclub op eigen benen kan staan. "Zij hebben geen zin om geld in een failliete boedel te steken", bevestigde commissaris Meijer van de raad van commissarissen van Fortuna donderdagmiddag.

Fortuna voert op dit ogenblik gesprekken met de geldschieters. Meijer verwacht dat er uiteindelijk tien zich terugtrekken. "Maar we hebben inmiddels ook weer nieuwe sponsors aan boord", aldus Meijer, die vindt dat de sanering van Fortuna er goed uitziet.

"Moeilijk ligt het overleg met de belastingdienst", erkent Meijer. De fiscus is niet van zins om Fortuna vier ton kwijt te schelden, omdat daarmee een precedent zou worden geschapen. Meijer: "Als die belastingschuld niet wordt kwijtgescholden, stort het kaartenhuis in elkaar. Wij verwachten eind deze maand een beslissing van de fiscus."

Belastingdienst

Desondanks denkt hij dat Fortuna wel een kans maakt bij de belastingdienst. "We hebben goede argumenten, waarmee we de fiscus denken te kunnen overtuigen", aldus Meijer die denkt dat de club erin zal slagen om de schuld van 24,5 miljoen euro terug te brengen naar 4 miljoen. "Een belangrijk deel van de schuld ligt immers bij de commissarissen, en dat zijn wij."

Daarnaast schat hij dat veel sponsors die nu met afhaken dreigen, toch een nieuw contract zullen tekenen als Fortuna gesaneerd is. "Met die sanering ziet het er goed uit."