Sparta Rotterdam huurt Yigithan Güveli voor de rest van het seizoen van Fenerbahçe. De Turkse verdediger is de derde winterste versterking voor de club van trainer Dick Advocaat.

Advocaat kent de 19-jarige Güveli nog van zijn tijd als trainer van Fenerbahçe, waar de Hagenaar eind vorig seizoen vertrok.

De jeugdinternational speelde tot dusver acht officiële wedstrijden in de hoofdmacht van de topclub uit Istanbul. Zijn contract bij Fenerbahçe loopt door tot medio 2019.

Sparta meldt dat Güveli zo spoedig mogelijk zal aansluiten bij de eerste selectie nadat verblijfs- en werkvergunningen verleend zijn. De selectie van Sparta is vrijdag teruggekeerd van trainingskamp in het Spaanse Sotoronde.

Friday

Eerder deze maand nam Sparta al twee spelers op huurbasis over van AZ. De 22-jarige spits Fred Friday en vleugelspeler Dabney dos Santos maken net als Güveli het seizoen af op Het Kasteel, waar Sparta dinsdag het Eredivisieseizoen hervat met een thuiswedstrijd tegen Vitesse.

De wedstrijd tegen de Arnhemmers begint om 20.00 uur en is het officiële Sparta-debuut van de 70-jarige Advocaat, die de vorige maand ontslagen Alex Pastoor is opgevolgd. De oud-bondscoach moet de Rotterdamse club, die voorlaatste staat, behoeden voor degradatie.

Bekijk het programma en de stand in de Eredvisie