BRUSSEL - Servais Knaven en Leon van Bon zijn door manager Patrick Lefevere geselecteerd voor de tourploeg van de wielerformatie Domo-Farm Frites. Max van Heeswijk, die afgelopen weekeinde nog een rit in de Route du Sud won, werd gepasseerd. De Amerikaanse spurter Fred Rodriguez krijgt de voorkeur boven de Limburger.

"Als je mijn resultaten bekijkt, vind ik dat ik een tourselectie had verdiend", reageerde een teleurgestelde Van Heeswijk. "Ik ben benieuwd naar de argumentatie van Lefevere, maar het is nu wel duidelijk dat ik open sta voor aanbiedingen van andere ploegen."

Volgens Lefevere heeft Rodriguez meer regelmaat getoond, waardoor de Amerikaan de voorkeur kreeg boven de Limburger. Na het dagsucces in de Route du Sud, zondag, dacht Van Heeswijk dat hij zijn tourselectie had veiliggesteld, maar daar dacht Lefevere toch anders over.

"Ach, Max denkt al snel dat hij naar de Tour mag. Hij heeft in Parijs-Roubaix en Veenendaal-Veenendaal goed gereden, maar daarna heeft hij niks meer laten zien." Van Heeswijk is eerste reserve.

Bij Domo-Farm Frites is de Fransman Richard Virenque aangewezen als kopman. Van hem wordt verwacht dat hij een goed klassement gaat rijden. De Belg Axel Merckx en de Pool Piotr Wadecki fungeren als zijn voornaamste adjudanten. De Belg Dave Bruylandts, de Italiaan Enrico Cassani en de Tsjech Tomas Konecny completeren de Domo-selectie.