LYON - PSV heeft zich dinsdag in Lyon een redelijke uitgangspositie verschaft voor een plaats in de halve finales van de Champions League. Dat zei Phillip Cocu, de maker van de 1-1 in de uitwedstrijd tegen Olympique Lyon, die met deze stand eindigde. Op 13 april krijgt PSV Lyon op bezoek in Eindhoven.

"We wisten dat we moesten scoren", zei Cocu op televisie bij Studio Sport. "Een goal is heel relevant in een uitduel. Gelukkig is hij gevallen. De eerste helft hadden we het in fases moeilijk. We konden niet echt gevaarlijk worden voorin, dat kleine beetje extra stootkracht ontbrak. In de tweede helft kwamen we beter uit de startblokken en kregen we een aantal kansjes. Die een of twee kansen die je krijgt, moet je maken. Dat is gelukt."

Cocu heeft vertrouwen in de return, maar onderschat Lyon zeker niet: "Ik denk dat dit een redelijk goede uitgangspositie is, maar dit is wel een heel gevaarlijke ploeg."

Goed resultaat

Trainer Guus Hiddink was het met hem eens: "dit is een goed resultaat. Maar het is slechts een halve stap. Ik vond dat we af en toe niet scherp genoeg verdedigden bij de goal." Hiddink en aanvoerder Mark van Bommel prezen doelman Gomes, die een kwartier na rust een grote Franse kans op 2-0 verijdelde. "Een geweldige redding", meende Hiddink. "Als het 2-0 wordt, ben je gezien."

Van Bommel zei dat de PSV'ers op het veld al stilletjes genoegen namen met de kleine nederlaag van 1-0. "We zeiden: 'Hou het maar zo, dan kunnen we het thuis misschien afmaken'. Eigenlijk waren we al tevreden met 1-0. Nu zijn we supertevreden, al wil dat niet zeggen dat we er al zijn. Maar deze 1-1 is natuurlijk wel in ons voordeel."