LYON - PSV heeft dinsdagavond bij Olympique Lyon een belangrijke stap gezet naar de halve finale van de Champions League. De Eindhovenaren speelden met 1-1- gelijk tegen de kampioen van Frankrijk.

In Europees verband gingen de Fransen alleen bij Manchester United onderuit. Bij een doelpuntloos gelijkspel bekert PSV verder tegen de winnaar van de dubbele ontmoeting tussen AC Milan en Internazionale.

Gomes

Behalve doelpuntenmaker Cocu eiste ook Gomes een hoofdrol voor zich op. Met prachtig atletisch keeperswerk en een recordserie zonder tegentreffers in de competitie voorkwam de Braziliaan dat de naam van zijn populaire voorganger Waterreus nog bij PSV rondwaart. De goedlachse doelman is in een snel tempo uitgegroeid tot lieveling van het Eindhovense publiek.

Via Alex

De snelle Govou passeerde Lee in de twaalfde minuut. De aanvaller bereikte Wiltord die op zijn beurt Malouda in stelling bracht. Deze schoot de bal via het been van Alex langs keeper Gomes: 1-0.

Reflex

De Braziliaanse keeper van PSV liet zich in de 64e minuut van zijn beste kant zien. Hij voorkwam met een prachtige reflex dat Govou het krachtsverschil tussen beide ploegen met een tweede treffer passend uitdrukte. De Fransen deden namelijk bijna alles beter dan PSV. Ze vergaten alleen meer dan eenmaal te scoren.

Gesteund door de snelle openingstreffer van Malouda speelde Olympique Lyon al snel het inmiddels bekende en succesvolle spelletje. De Fransen trokken zich ver terug op eigen helft en gokten op het solide spel van middenvelders en aanvallers.

Hoog tempo

Eenmaal in balbezit schakelden de Fransen snel over naar een hoog tempo. PSV had het bij vlagen moeilijk. Veelzeggend was dat de eerste doelpoging van PSV tot de 45ste minuut op zich liet wachten. Vennegoor of Hesselink schoot vanaf ruim achttien meter net iets over het Franse doel. Tot dat moment had keeper Coupet veelal werkloos mogen toekijken hoe zijn ploeg het duel domineerde.

Met een doeltreffend schot bracht Cocu in de 78ste minuut de Eindhovense ploeg naast Olympique.