LONDEN - De thuiswedstrijd tegen Bayern München, woensdagavond in de Champions League, gaat letterlijk en figuurlijk aan Chelsea-trainer José Mourinho voorbij. De spraakmakende Portugees heeft ervoor gekozen om het duel buiten het eigen stadion Stamford Brigde te aanschouwen op de televisie.

"Hij zal in een rustige omgeving en op een geheime plaats het duel bekijken. Er zal geen contact zijn tussen hem en de technische staf", liet assistent-trainer Brito weten.

Onbehoorlijk gedrag

De UEFA schorste Mourinho voor twee duels wegens onbehoorlijk gedrag en ontoelaatbare uitlatingen rondom de twee wedstrijden in de voorgaande CL-ronde tegen Barcelona. Bij zo'n straf mogen trainers op de wedstrijddag in het stadion geen enkel contact hebben met spelers, stafleden en andere functionarissen bij het team. Wel mag een geschorste coach het duel vanaf de tribune bekijken.

Speciale bewaker

De UEFA had na het uitspreken van de sanctie tegen Mourinho al aangegeven dat de Portugese trainer bij de wedstrijden tegen Bayern kon rekenen op een speciale bewaker in het stadion. Deze waarnemer zou erop moeten letten dat Mourinho zich aan de regels van de schorsing zou houden.

Als trainer van FC Porto omzeilde de eigenzinnige coach al eens een schorsing door via zijn mobiele telefoon aanwijzingen door te geven aan zijn ondergeschikten op de spelersbank.