HILVERSUM - De NOS is tot en met het voetbalseizoen 2008-2009 verzekerd van de rechten voor het uitzenden van de duels in de Champions League. Het huidige contract loopt in 2006 af. Volgens de publieke omroep waren ook Talpa (van John de Mol) en SBS in de race voor de uitzendrechten. Wat de NOS betaalt voor het hernieuwde contract is onbekend.

NOS-directeur Gerard Dielessen reageerde opgelucht op het nieuws. "Dit hadden we effe nodig. Als we dit ook waren kwijtgeraakt, hadden we een harde landing gemaakt." De NOS verloor eind vorig jaar strijd om de rechten van de samenvattingen van het eredivisievoetbal van Talpa, het bedrijf van John de Mol. Dat verlies kwam na een keiharde concurrentiestrijd als een mokerslag aan in Hilversum.

Met het nieuwe contract - waarover de NOS van de Europese voetbalbond geen mededelingen mag doen over de hoogte - denkt Dielessen dat het met een eventuele uittocht van kennis en kunde bij Studio Sport wel gaat meevallen. Ook omdat de NOS volgend jaar de strijd om de wereldtitel in Duitsland uitzendt en de publieke omroep nog in de race is voor de uitzendrechten van het Europees kampioenschap in 2008.

Het nieuwe uitzendpakket van de NOS ziet er trouwens wel anders uit dan het huidige. De NOS mag straks op dinsdag naast een live-wedstrijd die avond geen samenvattingen van de andere duels uitzenden. Die rechten zijn aan UPC voorbehouden. Een dag later mag de NOS die beelden wel weer laten zien.