FRANKFURT - De Nederlandse speler Thijs Waterink (36) moet op een schorsing van acht maanden rekenen voor zijn rol in het omkoopschandaal in het Duitse voetbal. Dat meldde maandag de krant Die Welt, die over het dossier van de DFB beschikt. De disciplinaire commissie van de Duitse bond heeft de eis van acht maanden inmiddels op tafel gelegd.

Waterink wordt "onsportief gedrag" wegens het aannemen van 'besmet geld' verweten. Waterink was als speler van Paderborn (Regionalliga) betrokken bij een omvangrijk wedschandaal, dat dit jaar in het Duitse voetbal aan het licht kwam. De voormalige speler van TOP Oss, FC Wageningen en FC Den Bosch gaf begin januari toe dat hij van een onbekende 10.000 euro als aanmoedigingspremie had ontvangen voor het bekerduel van zijn club tegen Hamburger SV.

Paderborn won in augustus verrassend met 4-2 van de Bundesligaclub. Het resultaat van de wedstrijd werd zeer beïnvloed door de inmiddels gestopte arbiter Robert Hoyzer, die de spil bleek in het omvangrijke wedschandaal.