MONTE CARLO - Sjeng Schalken hervat de competitie eind deze week in de kwalificaties voor de Masters Series in Monte Carlo. "Ik ben in mijn dorp niet meer rechtstreeks toegelaten tot het hoofdtoernooi", zei de Limburgse proftennisser maandag. Het hoofdtoernooi in het prinsendom begint 11 april.

Schalken speelde op 9 maart in Fribourg zijn laatste wedstrijd, een uitputtende vijfsetter voor de Daviscup tegen de Zwitser Stanislas Wawrinka. Een week later kon hij door een voorhoofdsholteontsteking niet meedoen in Indian Wells en kreeg hij bij lange bedrust een rugblessure erbij, waardoor hij ook niet kon spelen in Miami.

Bij terugkeer in Nederland liet hij zich uitgebreid onderzoeken. Er bleek niets ernstigs met hem aan de hand te zijn. Hij hervatte de trainingen en deed spierversterkende oefeningen.

Maandag zei hij fit genoeg te zijn om in de kwalificaties van Monte Carlo zijn rentree te kunnen maken. Daarna speelt hij of in München of in Estoril als aanloop naar het Franse Open op Roland Garros. "In Parijs wil ik weer mijn beste tennis laten zien."