NYON - Gerhard Aigner, directeur-generaal van de Europese voetbalbond (UEFA), heeft dinsdag het idee gelanceerd om te experimenteren met twee scheidsrechters op een voetbalveld.

Aigner zei dit in een interview op
de internetsite

Dringend

Zo'n experiment moet dringend gedaan worden", zei Aigner. "Voordat we praten over camera's, herhalingen en onderbrekingen in wedstrijden, zou men zich eerst moeten wenden tot menselijke hulpmiddelen." Daarbij maakte Aigner niet duidelijk of de tweede scheidsrechter op het veld moet werken of dat hij de twee grensrechters zou moeten aanvullen.

Ook FIFA wil vierde scheids

De suggestie van de UEFA gaat in dezelfde richting als de beslissing van Joseph Blatter, de voorzitter van de FIFA. "We zullen volgend jaar tijdens een van de vier grote FIFA-toernooien (WK -17, WK -20, WK voor vrouwen, Confederations Cup) experimenteren met een vierde scheidsrechter", verklaarde Blatter. "Die vierde scheidsrechter zal achter de doelen plaatsnemen om onregelmatigheden in de zestienmeter te ontdekken", legde Blatter uit. "Op die manier kunnen de assistent-scheidsrechters zich concentreren op het buitenspel."