AMSTERDAM - Gérard en Dennis de Nooijer zetten na dit seizoen een punt achter hun profcarrière. Hun huidige club FC Dordrecht vroeg onlangs formeel ontslag aan voor de tweelingbroers, die maandag hun 36ste verjaardag vieren. Daarop besloten ze de eer aan zichzelf te houden. Komend seizoen keren de Zeeuwen terug bij hun jeugdliefde Racing Club Souburg.

Gérard de Nooijer zegt in het Rotterdams Dagblad dat de beslissing om te stoppen mede is ingegeven door het feit dat Dordrecht niet met het duo verder wilde. "Tijdens de winterstop zou er met ons worden gesproken over de toekomst, maar dat is niet gebeurd. En daarna is nooit de intentie uitgesproken dat de club verder met ons wilde. Bovendien heeft de nieuwe trainer (Jurrie Koolhof, red.) niks van zich laten horen. Dan weet je eigenlijk al dat het over is. En voordat anderen nu voor ons gaan beslissen, hebben we zelf het besluit genomen."

Altijd willen winnen

Dennis de Nooijer reageert in de krant op de kritiek van enkele Dordtse spelers dat de gebroeders te dominant zouden zijn. "We zijn altijd verwend geweest met eredivisievoetbal. We hebben dit seizoen gemerkt dat het verschil toch wel erg groot is. De publieke belangstelling is minder, de ambiance is minder en ook de beleving is minder. Dat is wel eens moeilijk. Wij willen altijd winnen, ook tijdens de trainingspartijtjes."

Grote droom

De broers, die tevens samenspeelden bij Sparta en SC Heerenveen, gaan zich in Zeeland ook bezighouden met de jeugd. Samen met voormalig Sparta-trainer Dolf Roks zijn ze vorig jaar de Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) begonnen en dat willen ze verder ontwikkelen. "We willen het niveau omhoog brengen", aldus Dennis de Nooijer. "Onze grote droom is dat er ooit weer een profclub in Zeeland komt."