BARCELONA - Giovanni van Bronckhorst heeft Barcelona zondagmiddag in de Spaanse competitie op de valreep geholpen aan een punt. De trotse koploper leek tegen Betis Sevilla af te stevenen op een blamage. De bezoekers kwamen al na 14 minuten met een man minder te spelen, maar wisten desondanks uit te lopen naar een 3-1 voorsprong. Pas in de vijfde minuut van de blessuretijd maakte Van Brockhorst de gelijkmaker: 3-3.

De ploeg van trainers Frank Rijkaard en Henk ten Cate had sowieso een moeilijke middag tegen de nummer vier van de Spaanse competitie. Al na twaalf minuten maakte Joaquin de eerste treffer van de middag. Twee minuten later kreeg Rivas een rode kaart en kon Eto'o vanaf de strafschopstip gelijk maken. Real Betis hield echter - volop counterend - het overzicht en kwam via Ricardo Oliveira en opnieuw Joaquin op 3-1.

Pas in de slotfase lukte het Barca om de wedstrijd een nog enigszins acceptabel aanzien te geven. In de 81e minnut scoorde Eto'o opnieuw van de strafschopstip, waarna Van Bronckhorst ver in blessuretijd de gelijkmaker maakte. Met een fraai lobje tekende de international voor de 3-3.