ROOSENDAAL - RBC Roosendaal heeft nauwelijks nog kansen om de nacompetitie te ontlopen. De ploeg van trainer Van Dijk faalde zondagmiddag in eigen stadion volledig tegen FC Den Bosch: 1-2.

Spits Janssen, gehuurd van RKC Waalwijk, bezorgde de nummer laatst in de eredivisie met twee doelpunten de eerste uitzege dit seizoen. Ondanks dit resultaat lijkt rechtstreekse degradatie onafwendbaar voor de Bosschenaren. Het programma werkt ook niet mee met PSV en Feyenoord als komende tegenstanders.

RBC liet tegen Den Bosch de kans liggen om dichter bij de veilige vijftiende plaats van ADO Den Haag te komen. De ploeg uit het Zuiderpark kwam zaterdagavond tegen RKC Waalwijk niet verder dan 0-0. Door de uitglijder tegen de hekkensluiter moeten de Roosendalers nu een gat van zeven punten dichten.

Slechte wedstrijd

RBC speelde tegen Den Bosch een bar slechte wedstrijd. Vooral op het middenveld kwam de thuisploeg veel te kort. Voorin viel slechts Hammond in positieve zin op met enkele individuele acties. De buitenspeler was wel wat ongelukkig met zijn voorzetten.

Toch begon het duel hoopvol voor RBC. Al na vijf minuten schoot spits De Groot de 1-0 binnen. Hij kon er nauwelijks van genieten, want een minuut later maakte Janssen aan de andere kant zijn eerste treffer voor Den Bosch. Het waren de enige hoogtepunten voor rust. In de vijftigste minuut kopte Janssen raak na een hoekschop van Biyadat: 2-1. Over die klap kwam RBC niet meer heen.

Roda JC

Na drie thuisnederlagen op rij stapte Roda JC zondag weer eens met opgeheven hoofd van het veld in het eigen Parkstad Limburg Stadion. Het dit seizoen eveneens ploeterende NAC mocht lang hopen op een puntje, maar legde het uiteindelijk in een zeer matig duel toch af tegen de Limburgers: 2-1. Voor de Brabanders was het verlies de achtste nederlaag na de winterstop.

Roda JC leek voor rust niet vooruit te branden. In een gezapig tempo schoven de Limburgers elkaar de bal toe. NAC speculeerde op een uitval en die tactiek bleek succesvol. De rappe Rigters was halverwege de eerste helft na een knappe individuele actie dichtbij de openingstreffer, maar hij schoof de bal nog net naast de paal.

Donderspeech

Op slag van rust sloeg NAC toch toe. Mendes da Silva zette de counter zelf op en rondde met een afstandsschot prachtig af: 0-1. De donderspeech van Vloet in de rust leek zijn ploeg wakker te schudden. De Limburgers begonnen als herboren aan het tweede bedrijf. Sergio scoorde al snel de gelijkmaker en Koné liet een minuut later de kans op de voorsprong liggen. Het bleek uitstel van executie voor NAC. Dertien minuten voor tijd tikte de Ivoriaan de kopbal van de enkele seconden eerder ingevallen Brouwers in het NAC-doel.

De voorsprong werkte verlammend op Roda JC. NAC zette aan voor een slotoffensief en kreeg zowaar een aantal prima kansen. Invaller Diba had tweemaal de gelijkmaker op zijn schoen, maar mikte over en naast. In de slotseconden leek Roda JC toch te moeten buigen, maar arbiter Sterk zag geen strafschop in de valpartij van Schenning.