MIAMI - Tennisster Kim Clijsters heeft een week na haar zege in het toernooi van Indian Wells ook toegeslagen in het prestigieuze toernooi van Miami. De Belgische schreef het tweede Masterstoernooi op rij op haar naam door in de finale de Russische Maria Sjarapova te verslaan. Clijsters won in twee sets: 6-3 en 7-5. Het was haar 23e toernooiwinst.

Zelden zal een tennisster zo snel na maandenlang blessureleed aan de wereldtop zijn teruggekeerd. Eind vorig jaar zat Clijsters nog diep in de put door haar hardnekkige polskwetsuur en vreesde de pas 21-jarige Vlaamse voor haar sportieve loopbaan, drie maanden later heeft ze twee grote toernooien gewonnen en al vijf van de zes beste speelsters van de wereld een nederlaag toegebracht.

Toptien

Ze was de afgelopen weken een klasse beter dan Davenport, Mauresmo, Miskina en Dementieva. Zaterdag zette ze bijna achteloos Wimbledon-kampioene Sjarapova opzij. Een terugkeer in de mondiale toptien is een kwestie van tijd. Door haar overwinning in Miami komt Clijsters alweer in de buurt van de top vijftien. Ze begon haar opmars in maart vanaf plaats 133.