LONDEN - Thierry Henry heeft de smaak te pakken. Na drie treffers vorige maand in de thuiswedstrijd tegen Portsmouth (3-0) kwam de Franse spits zaterdag in zijn eerstvolgende duel op Highbury opnieuw drie keer tot scoren. De Gunners wonnen met 4-1 van hekkensluiter Norwich City.

Met inmiddels 25 treffers gaat Henry in het topscorerklassement van de Premier League onbedreigd aan kop. Door een kuitblessure miste hij de afgelopen week de teleurstellende interlands van Frankrijk tegen Zwitserland (0-0) en Israël (1-1).

Van Nistelrooij

Arsenal kwam in punten op gelijke hoogte met Manchester United, dat op eigen veld tegen Blackburn Rovers op 0-0 bleef steken. Ruud van Nistelrooij, woensdag nog wel succesvol voor Oranje in het duel met Armenië (2-0), kwam opnieuw niet tot scoren. Na een uur werd hij gewisseld. De Mancunians schoten twee keer op de paal.

Chelsea

Chelsea behield de riante voorsprong van dertien punten op het achtervolgende duo. De kapitale ploeg van de veelbesproken coach Mourinho won met 3-1 bij Southampton. De treffers van de Londense koploper kwamen op naam van Gudjohnsen (twee) en Lampard.

Newcastle

Newcastle United, zonder Kluivert, beleefde voor eigen publiek een zwarte dag. Niet alleen ging de thuisclub met 0-3 onderuit tegen Aston Villa, maar ook beëindigde Newcastle het duel met slechts acht spelers. Taylor, Bowyer en Dyer kregen de rode kaart. Taylor moest van het veld na een opzettelijke handsbal, Bowyer en Dyer gingen in de slotfase als ploeggenoten met elkaar op de vuist nadat Barry namens Villa zijn tweede strafschop binnen zeven minuten had benut.

Tottenham Hotspur

Coach Martin Jol pakte met Tottenham Hotspur een punt bij Birmingham City: 1-1.