HAMBURG - In de race om de landstitel hielden Bayern München en FC Schalke 04 zaterdag in de Bundesliga gelijke tred. De prestigieuze ploeg uit Beieren won met 3-0 bij VfL Wolfsburg. Schalke was met 4-1 te sterk voor FC Nürnberg. Beide titelkandidaten kwamen op 56 punten uit 27 duels.

Nummer drie VfB Stuttgart won ook, 2-1 bij de aftredende kampioen Werder Bremen. De 'Schwaben' wachten met smart op misstappen van het leidende duo. Met nog zeven wedstrijden te spelen, bedraagt de achterstand op de eerste plaats vijf punten. Voor 30.000 toeschouwers in de uitverkochte Volkswagen Arena begon Wolfsburg sterk aan de zware thuiswedstrijd tegen Bayern. Petrov en Topic lieten fraaie kansen op de openingstreffer liggen. De bezoekers, die woensdag in de Champions League bij Chelsea aantreden, hadden minder moeite met scoren.

Makaay

Doelman Jentzsch hield Makaay eerst nog wel van scoren af, maar kort daarna sloeg Schweinsteiger uit een voorzet van Frings alsnog toe, 0-1. Met een ongelukkige actie bracht verdediger Hofland, die een schot van Makaay 'doeltreffend' van richting veranderde, de stand nog voor de rust op 0-2.

Met een vroege treffer in de tweede helft maakte Frings de wedstrijd snel af voor Bayern, dat het duel daarna rustig kon uitspelen. Makaay werd na het derde doelpunt meteen gewisseld. Voor middenmoter Wolfsburg was het alweer de veertiende competitienederlaag. Als de ploeg van de Belgische coach Gerets blijft knoeien, komt ook kwalificatie voor de Intertoto Cup nog in gevaar.

Schalke

Schalke, met Oude Kamphuis in de gelederen, was in Gelsenkirchen bij de rust (3-0) al klaar met FC Nürnberg. Hanke (twee) en Ailton drukten het klassenverschil in de stand uit. Hanke viel al na vier minuten in voor Sand, die met een gebroken neus van het veld moest. Na de pauze kwamen Slovak (3-1) en spelmaker Lincoln nog tot scoren.

Tiffert

Grote man bij VfB Stutgart was Tiffert. Hij maakte drie minuten voor tijd de winnende treffer, 2-1. Kort daarvoor was Ismael bij Bremen na zijn tweede gele kaart uit het veld gestuurd.