MANAMA - De Spaanse autocoureur Fernando Alonso was zaterdag op het Manama Circuit de snelste in de eerste kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein. De leider in het klassement om de wereldtitel reed zijn ronde voor Renault in 1 minuut en 29,848 seconden voor een gemiddelde snelheid van 216,874 km/u.

Tweede was de Italiaan Jarno Trulli voor Toyota in 1.29,993. Wereldkampioen Michael Schumacher bezette voor Ferrari de derde plaats in 1.30,237.

Albers

De Nederlander Christijan Albers eindigde voor Minardi als 19e en voorlaatste in 1.34,005. Laatste was zijn Oostenrijkse renstalgenoot Patrick Friesacher in 1.34,848.

Albers sprak na afloop zijn tevredenheid uit. "Het is goed dat ik Friesacher met bijna een seconden ben voorgebleven. Hij is de enige aan wie ik mij kan spiegelen. De kwalificatieronde ging aanzienlijk beter dan in Melbourne en Sepang."

Zondag is kort voor de race (de derde voor de wereldtitel Formule 1) de tweede kwalificaties. De beide rondetijden worden dan opgeteld om de startvolgorde te bepalen.