MANAMA - De Australische autocoureur Mark Webber in de BMW aangedreven Williams reed zaterdagmorgen de snelste ronde tijdens de laatste vrije training voor de Grand Prix van Bahrein, de derde wedstrijd in het WK Formule 1.

Op het circuit van Manama ging Webber rond in 1.29,527 voor een gemiddelde snelheid van 217,651 km/u. De Duitser Ralf Schumacher eindigde in Toyota als tweede in 1.29,711.

Schumacher

Zijn broer Michael, de wereldkampioen, werd negende in Ferrari met 1.30,080. In de voorlaatste vrije training was de Duitser nog de snelste geweest in 1.30,552. Een paar uur later waren alle bolides sneller dan in de eerste sessie.

De vrije trainingen van zaterdag waren alleen toegankelijk voor de deelnemers aan de race. De derde rijders, onder wie Rotterdammer Robert Doornbos bij Jordan, moesten aan de kant blijven.

Albers

Christijan Albers bleef in de Minardi zijn Oostenrijkse renstalgenoot Patrick Friesacher voor. De coureur uit Laren eindigde als 18e in 1.33,715. Friesacher realiseerde 1.34,409. De Braziliaan Rubens Barrichello startte zaterdagmorgen niet.

Hij kreeg van Ferrari een nieuwe versnellingsbak gemonteerd. Het nieuwe onderdeel moest worden gespaard tijdens de vrije trainingen.