DEN BOSCH - Burgemeester Ton Rombouts van Den Bosch heeft de eredivisiewedstrijd FC Den Bosch - Feyenoord van 6 april verboden. De Brabantse degradatiekandidaat heeft onvoldoende voorwaarden gecreëerd om de wedstrijd zonder incidenten te laten doorgaan. Inmiddels heeft de KNVB het duel opnieuw vastgesteld voor 13 april, om 18.00 uur.

De burgemeester stelde de profclub in zijn stad onlangs harde voorwaarden nadat zich bij het vorige thuisduel, tegen Roda JC (0-3), hevige ongeregeldheden hadden voorgedaan. Hij maakte afspraken met de clubleiding over de te treffen maatregelen, waarmee herhaling moest worden voorkomen.

Waardering

Bij het uitspreken van het verbod uitte Rombouts waardering voor de pogingen van de club om fysieke maatregelen te nemen in het stadion. FC Den Bosch bleek daar toch onvoldoende in te zijn geslaagd. De club legde geen stadionverboden op aan supporters die eerder de orde hebben verstoord. Ook verklaarde de club eerder uitgesproken stadionverboden niet te kunnen handhaven.

Rombouts besloot daarop de wedstrijd FC Den Bosch - Feyenoord van 6 april te verbieden. Zolang het bestuur van FC Den Bosch niet de noodzakelijke maatregelen heeft genomen, mogen ook geen andere thuiswedstrijden worden gespeeld.

Reglementen

Dat de KNVB de wedstrijd een week heeft verschoven, is een logisch gevolg van de reglementen. Die geven aan dat indien een wedstrijd van overheidswege wordt verboden, de voetbalbond het duel op korte termijn opnieuw moet vaststellen. Mag de wedstrijd op die datum opnieuw niet gespeeld worden, dan wordt het duel verplaatst naar het terrein van de tegenstander. Mocht dat niet kunnen, dan kan de KNVB een neutraal terrein aanwijzen.

FC Den Bosch liet weten vrijdagavond in contact te treden met de burgemeester over de problemen.