AMSTERDAM - Ricardo Zonta heeft in Bahrein de snelste tijd neergezet in de eerste vrije training. De testrijder van Toyota reed zijn snelste ronde in 1:31.449. Michael Schumacher, in de nieuwe Ferrari, zette de tweede tijd neer met een achterstand van zes tienden op Zonta. De Nederlanders Albers en Doornbos zijn voorlopig sneller dan hun teamgenoten.

Er werd tijdens de eerste vrije training vooral gekeken naar Ferrari. Het team rijdt voor het eerst met de nieuwe auto, de F2005. De auto maakte een goede indruk. Schumacher, vorig jaar winnaar op dit circuit, reed maar vijf rondes, en zette de tweede tijd neer.

Vitantonio Liuzzi van Red Bull Cosworth team liet weer een goede indruk achter. Hij eindigde derde achter Schumacher.

Omdat Juan Pablo Montoya vanwege een geblesseerde schouder dit weekend niet rijdt, heeft McLaren Pedro de la Rosa ingezet in de auto van Montoya. Alexander Wurz heeft de positie van testrijder overgenomen. Wurz had last van een motorprobleem, zodat hij pas laat in de training kon rijden. De rijder uit Oostenrijk wist in deze poging de vierde plaats te bemachtigen, voor Rubens Barrichello en teamgenoot Pedro de la Rosa.

De Nederlanders zijn goed begonnen. Christijan Albers was sneller dan teamgenoot Friesacher en Robert Doornbos staat met een veertiende plaats voor zijn teamgenoten.

De tweede training is van 13.00 tot 14.00 uur.

Eerste vrije training

1. Zonta (Toyota) 1:31.449 - 213.247 Km/h
2. M.Schumacher (Ferrari)
3. Liuzzi (RedBull Cosworth)
4. Wurz (McLaren Mercedes)
5. Barrichello (Ferrari)
6. De la Rosa (McLaren Mercedes)
7. Webber (Williams BMW)
8. Raikkonen (McLaren Mercedes)
9. Button (BAR Honda)
10. Heidfeld (Williams BMW)
11. Klien (RedBull Cosworth)
12. Coulthard (RedBull Cosworth)
13. Doornbos (Jordan Toyota)
14. Massa (Sauber Petronas)
15. Karthikeyan (Jordan Toyota)
16. Monteiro (Jordan Toyota)
17. Villeneuve (Sauber Petronas)