AUSTIN - Een ontslagen medewerker van Lance Armstrong heeft voor de rechtbank in Austin (Texas) dopingbeschuldigingen geuit aan het adres van de zesvoudig Tourwinnaar. Ook heeft hij melding gemaakt bij het wereldantidopingbureau WADA.

Mike Anderson, een voormalige assistent van de Amerikaanse wielrenner, beweert dat hij in Armstrongs huis in Spanje verboden middelen heeft gezien. Anderson is in een juridisch steekspel verwikkeld met zijn ex-werkgever.

Half miljoen dollar

Vier maanden geleden kreeg hij zijn ontslag toen hij zijn baas om opslag vroeg. Hij vecht zijn ontslag aan en ook wil hij vergoeding voor de belofte dat Armstrong hem zou helpen bij het opzetten van een fietsenzaak. Het gaat om een vergoeding van een half miljoen dollar.

Vals en absurd

Tim Herman, de advocaat van Lance Armstrong, noemde de beschuldigingen vals en absurd. Anderson verklaarde dat hij bij het schoonmaken van de badkamer in het appartement in Girona een doos met Androstenin heeft aangetroffen. Hij heeft later op internet vastgesteld dat het een androgeen was dat op de lijst van verboden middelen voorkomt.

Lance Armstrong heeft doping altijd ontkend en is nooit positief bevonden tijdens zijn zes jaar durende heerschappij in de Tour de France. Ook is hij vorig jaar out-of-competition op gebruik van verboden stimulantia getest.