Maria Sjarapova in finale Miami

MIAMI - Maria Sjarapova heeft als eerste de finale bereikt van de Miami International. De als tweede geplaatste Russische tennisster versloeg donderdag in twee sets de drievoudige oud-winnares Venus Williams: 6-4 6-3.

De Amerikaanse was als achtste ingeschaald en won in de kwartfinale van haar zus Serena, de titelverdedigster.

In de eindstrijd speelt Wimbledonkampioene Sjarapova tegen de winnares van het duel tussen de eerste geplaatste Française Amélie Mauresmo en de Belgische Kim Clijsters.

Fouten

De partij tussen Sjarapova en Williams ging in de eerste set lang gelijk op, maar bij een stand van 5-4 voor de Russische slopen er fouten in het spel van de Amerikaanse. Williams gaf hiermee haar servicegame en de eerste set weg.

"Ik serveerde een klein beetje beter in de eerste set, maar toen ging zij ineens veel fouten maken. Dat gaf mij veel vertrouwen", analyseerde de 17-jarige Sjarapova.

In het tweede bedrijf liep de Russin snel uit naar 5-3, maar dreigde toen toch nog in de problemen te komen. In een lange negende game kreeg ze haar eerste breekpunten tegen en Williams rook haar kans. Maar op haar derde wedstrijdpunt wist Sjarapova de partij na een uur en twintig minuten toch in haar voordeel te beslissen.

"Ik denk dat we beiden tot het einde zijn blijven vechten. Ik hou ervan de strijd aan te gaan. Ik weet dat iedereen mij wil verslaan, maar ik weet dat ik kan winnen als ik op deze manier speel."

NUwerk

Tip de redactie