ZEIST - De KNVB maakt volgende week bekend welke clubs in het betaald voetbal een proflicentie voor komend seizoen krijgen. Het bestuur betaald voetbal streeft ernaar de clubs op maandag 1 juli op de hoogte te brengen.
KNVB

Alle 36 clubs zijn nu in het bezit van een voorlopige licentie. Tot maandag 24 juni hadden zij de gelegenheid de benodige financiële stukken aan te reiken. De licentiecommissie gaat zich deze week over de gegevens buigen.

Armlastig

Voor de financieel armlastige clubs in het betaald voetbal breken angstige dagen aan. Onder meer Fortuna Sittard, Sparta, NAC, Vitesse, FC Twente, Emmen, MVV en FC Den Bosch hebben grote geldzorgen en lopen de kans geen licentie te krijgen.

De KNVB heeft in elk geval verlangd dat clubs in de stukken aangeven hoe ze de achterstallige betalingen aan het pensioenfonds voor contractspelers, het CFK, denken te voldoen.

De clubs die niet in aanmerking komen voor een licentie, kunnen protest aantekenen bij het beroepscollege licentiezaken. De uitspraak van dat orgaan is uiteindelijk bindend.