Lindgren langer bij Ajax

AMSTERDAM - Ajax heeft de Zweedse middenvelder Rasmus Lindgren langer aan zich gebonden. De 20-jarige Scandinaviër tekende bij tot en met 1 juli 2007.

Lindgren trad in januari 2003 bij Ajax in dienst en debuteerde in februari 2003 in het beloftenteam tegen PSV. Dit jaar speelde hij in de uitwedstrijd tegen NAC (winst met 2-1) voor de eerste keer in de hoofdmacht van de landskampioen. Totaal stond hij vier keer in het A-elftal.

Contractverlenging

Ajax heeft ook doelman Hans Vonk, Etienne Esajas, Robin Muller van Moppes, Henrik en Niklas Moisander een contactverlenging voor een jaar voorgelegd.

Yannis Anastasiou moet vertrekken in Amsterdam. De Griekse aanvaller, vorig jaar overgekomen van Roda JC, krijgt geen nieuwe verbintenis. Dit geldt ook voor Filipe Kasmirski, Ruud Kras, Sebastian Rusculleda, Gaston Sangoy en Robert Zwinkels (Jong Ajax).

Niet verlengd

De Argentijnen Rusculleda en Sangoy waren voor een jaar gehuurd van Boca Juniors. Kasmirski kwam van het Braziliaanse Figueirense. Ook de contracten van de verhuurde Cedric van der Gun (ADO Den Haag) en Pius Ikedia (RBC, volgend seizoen AZ) zullen niet worden verlengd.

NUwerk

Tip de redactie