SEOUL/PERUGIA - De Zuid-Koreaan Jung-Hwan Ahn, die Italië met een golden goal uit het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Korea en Japan knikkerde, blijft in dienst van de Italiaanse Serie A-club Perugia. Club en speler zijn dinsdag via de telefoon een contractverlenging van een jaar overeengekomen.
Jung-Hwan Ahn
wereldkampioenschap

Eerder liet Perugia weten dat Ahn niet meer welkom was. De club was verbitterd over de discutabele uitschakeling van Italië in de achtste finales. De Italianen meenden zwaar gedupeerd te zijn door foute belissingen van de scheidsrechter. "Ik ga geen salaris betalen aan een gozer die het Italiaanse voetbal heeft geruïneerd", reageerde voorzitter Luciano Gaucci.

Maar de lucht is geklaard. De 26-jarige Ahn en de clubleiding hebben de laatste dagen veevuldig telefonisch contact gehad. "De misverstanden zijn uit de wereld", deelde de club mee. "Ahn voetbalt komend seizoen gewoon in Italië."

Perugia leende vorig seizoen de in Zuid-Korea gevierde aanvaller van de Koreaanse club Busan I.cons.

Manager Dong-Won Kwak van die club bevestigde dat de Italiaanse club een bod heeft gedaan van 1,6 miljoen dollar op Ahn. Kwak ontkende dat zijn sterspeler al rond was met Perugia. "Zolang Zuid-Korea in het toernooi zit, vallen we hem niet lastig met dit soort zaken."

/SPORTKoreaan Ahn niet meer welkom bij Perugia