KNVB spreekt met Spelbos en Jansen

ZEIST - De KNVB heeft met Wim Jansen en Ronald Spelbos een gesprek over de functie van technisch coördinator bij de voetbalbond gevoerd. De ex-trainers zijn door Johan Cruijff voorgedragen voor de functie. De bedoeling is dat er binnenkort vervolggesprekken plaatsvinden.

De technisch coördinator moet onder Foppe de Haan functioneren. De bondscoach van Jong Oranje vervult steeds meer de functie van technisch manager. Hij kan de ontwikkeling van alle jeugdinternationals momenteel onvoldoende volgen.

Meer mankracht nodig

"Dan is hij weer in Turkije en dan weer in Mexico", aldus Henk Kesler. "We hebben meer mankracht nodig", weet de directeur betaald voetbal van de Nederlandse voetbalbond. "Daarom hebben we met Jansen en Spelbos oriënterend gesproken. Het gaat niet om een fulltime functie. Het zou best kunnen dat we meerdere technisch coördinatoren aanstellen."

Nuttig onderhoud

De bedoeling is dat Johan Cruijff nog deze maand gezamenlijk met de gehele technische staf van de KNVB spreekt. "Hij brainstormt dan met alle trainers. Dat is een nuttig onderhoud", aldus Kesler. "Van zulke sessies worden we alleen maar beter."

NUwerk

Tip de redactie