'Ajax wil verder met Vonk'

AMSTERDAM - Ajax wil het contract met doelman Hans Vonk met een jaar verlengen, zo meldt Het Parool. Volgende week staat hierover een gesprek tussen de 35-jarige Zuid-Afrikaan en de clubleiding op de agenda. Het aanblijven van Vonk betekent waarschijnlijk het einde van Maarten Stekelenburg of Bogdan Lobont in Amsterdam.

Stekelenburg (22) en Lobont (27) nemen volgend seizoen geen genoegen meer met een plaats op het tweede plan. Vonk kwam afgelopen zomer over van SC Heerenveen. Hij was de beoogde reservedoelman, maar veroverde vanaf eind oktober uit tegen PSV (2-0 verlies) een basisplaats. Vanwege een bovenbeenblessure kwam hij sinds halverwege februari niet meer in actie voor Ajax. Afgelopen zaterdag speelde hij weer in een WK-kwalificatieduel van Zuid-Afrika tegen Oeganda (2-1 winst). Volgend seizoen wordt Vonk bij Ajax waarschijnlijk de tweede man en schuift de negentienjarige Kenneth Vermeer van Jong Ajax door naar de plek van derde keeper.

Ajax neemt na dit seizoen afscheid van de gehuurde Braziliaan Filipe Kasmirski en de Argentijnen Gaston Sangoy en Sebastian Rusculleda. Daarnaast krijgen spits Yannis Anastasiou en Robert Zwinkels en Ruud Kras van Jong Ajax geen nieuw contract. De verhuurde Pius Ikedia (RBC Roosendaal) en Cedric van der Gun (ADO Den Haag) komen niet terug.

Tip de redactie