Tsjechië simpel langs Andorra

ANDORRA LA VELLA - Tsjechië zet zijn zegereeks in groep A van de kwalificatie voor de wereldtitelstrijd voetbal voort. In groep 1, met ook Nederland, won het land van Andorra, 4-0. Het afgelopen weekeinde versloegen de Tsjechen op eigen veld ook al Finland, 4-3.

Zonder topspelers als Galásek (Ajax), Nedved (Juventus) en Koller (Dortmund) had de formatie van coach Brückner geen enkel probleem met de amateurs uit het ministaatje. Andorra hield een half uur stand in het duel met een open karakter. Daarna brak Jankulovski van elf meter de score open. Hij mocht aanleggen na een overtreding van Ildefons Lima op uitblinker Baros, de spits van Liverpool.

Door Baros liep Tsjechië voor rust uit tot 2-0. Na de hervatting maakten Lokvenc, op aangeven van Baros, en Rosicky de doelpunten. Ook Rosicky deed dat, in blessuretijd, van elf meter.

Door het resultaat blijven de Tsjechen een voorname kanshebber voor rechtstreekse kwalificatie. Het land heeft na zes duels pas drie verliespunten, opgelopen in de uitwedstrijd tegen Nederland.

Mitea

Ajacied Mitea voorkwam woensdagavond dat Roemenië in groep 1 in een kanslose positie terechtkwam. Met twee treffers redde de linkerspits zijn land bij Macedonië, 2-1. Afgelopen zaterdag nog verloor Roemenië, zonder Mitea, in eigen huis van Nederland.

NUwerk

Tip de redactie