Skeletonsters Kimberley Bos en Joska le Conté zijn bij de vierde wereldbekerwedstrijd van het seizoen in de achterhoede geëindigd. De Nederlandse vrouwen moesten in Winterberg genoegen nemen met respectievelijk de 24e en 22e positie.

Die klasseringen waren niet genoeg om de tweede run ook in actie te mogen komen. Le Conté klokte 1.00,09 en Bos noteerde 1.00,33.

Beiden hadden de pech dat ze bij de laatste starters waren en dat het toen net hard begon te sneeuwen in de Duitse skiplaats.

De zege ging naar de Duitse Jacqueline Lölling. De wereldkampioene én Europees kampioene kwam tot tijden van 57,85 en 58,01 (1.55,86). De Canadese Elisabeth Vathje werd tweede: 1.56,10 voor de Russische Elena Nikitina: 1.56,11.

Nikitina is door het Internationaal Olympisch Comité (IOC) geschorst, maar van skeletonbond IBSF mocht ze in Winterberg starten.

Na vier van de zeven wereldbekerwedstrijden staat Bos veertiende in het klassement en Le Conté achttiende. Om in februari naar de Olympische Spelen in Pyeongchang te mogen stelt sportkoepel NOC*NSF een plek bij de eerste twaalf in de eindstand als eis.