Feyenoord legt De Ceulaer vast

ROTTERDAM - Feyenoord heeft woensdag de transfer afgerond van het Belgische talent Benjamin de Ceulaer. De Rotterdamse club bereikte een akkoord met de Belgische club Sint Truiden over de afkoopsom voor de 21-jarige Belgische spits, die nog tot medio 2006 onder contract stond bij zijn huidige werkgever.

De Ceulaer tekent een verbintenis voor drie seizoenen in De Kuip, met een optie voor nog eens twee jaar. Feyenoord en De Ceulaer waren al eerder persoonlijk rondgekomen.

In overleg met de voetballer bepaalt technisch directeur Mark Wotte hoe de nabije toekomst van De Ceulaer in Rotterdam eruit gaat zien. "In dat gesprek zullen we bepalen of we hem het eerste jaar uitlenen of dat hij direct begint in de A-selectie. Als we besluiten tot uitlenen, ligt onze voorkeur bij een club in de eredivisie", zei Wotte, die De Ceulaer "een talentvolle en snelle aanvaller" noemde.

De Ceulaer, die mogelijk bij het eveneens geïnteresseerde NAC Breda gaat spelen, verblijft deze week in Italië. Hij speelde daar met Jong België de interland tegen Jong San Marino (4-0). De Ceulaer was een van de doelpuntenmakers. In de vorige wedstrijd van Jong België was hij ook succesvol.

NUwerk

Tip de redactie