VERBIER - Alexandre Moos heeft maandag de zesde etappe van de Ronde van Zwitserland gewonnen. De Zwitserse wielrenner arriveerde na 177 kilometer met een kleine voorsprong aan de finish in Verbier. Alex Zülle behield de leiding in het algemeen klassement.
Ronde van Zwitserland

Het was de laatste bergrit uit de ronde. Moos, de afgelopen dagen zonder succes voortdurend in de aanval, werd op de slotklim meter voor de streep bijgehaald door de Italiaan Francesco Casagrande.

Het lukte de Zwitser in het laatste deel de Italiaan toch nog los te rijden. Casagrande en Moos hadden elkaar een dag eerder in de vijfde etappe ook zwaar bevochten. Toen won de Italiaan de rit.

Luttenberger

Alex Zülle hield als klassementsleider de schade beperkt. Van de echte concurrentie won alleen de Oostenrijker Peter Luttenberger wat tijd terug. Luttenberger kwam tien seconden eerder over de streep en incasseerde ook nog eens vier tellen bonificatie. Het bracht hem in het algemeen klassement op 38 seconden van Zülle.

De Zwitser vergrootte wel zijn voorsprong op nummer twee, Laurent Dufaux. Zülle kwam twee tellen voor zijn landgenoot aan de streep. In het algemeen klassement heeft Dufaux nu een achterstand van elf tellen.

Zülle

Zülle had het op de slotklim zwaar. In eerste instantie dacht de Zwitser van Casagrande af te zijn, toen de Italiaan de groep met de leiderstrui moest laten gaan. Casagrande vocht zich in de slotfase echter terug en ging ook nog op jacht naar Moos.

De Zwitser was zes kilometer voor de finish in de aanval gegaan. Voor hem reed op dat moment nog de Italiaan Giuseppe Guerini. Moos haalde de Italiaan van Telekom bij en liet hem vervolgens ook achter.

Casagrande

Een kilometer voor het finishdoek dacht de Zwitser uit de Phonak-ploeg zijn mooiste zege uit zijn loopbaan al binnen te hebben. Even later streek Casagrande op zijn achterwiel neer. De Zwitser voelde het gevaar en wilde geen tweede sprint in twee dagen van Casagrande verliezen. De tempoversnelling van Moos was de Italiaan daarna teveel.