'Barcelona aast op Henry'

AMSTERDAM - FC Barcelona heeft volgens de Spaanse krant Sport zijn pijlen gericht op Thierry Henry. De Catalanen denken dat de Franse spits van Arsenal samen met de huidige Barça-aanvallers Samuel Eto'o en Ronaldinho de beste voorhoede van de wereld vormt. Volgens Sport vindt Henry zelf dat het tijd is om uit Engeland te vertrekken.

De 27-jarige Fransman, die sinds 1999 in Londen speelt, is ook een favoriet van Joan Laporta. De voorzitter van Barcelona wil dat Henry "de volgende topspeler wordt die in Nou Camp wordt geïntroduceerd" en hij heeft daar zo'n veertig miljoen euro voor over. Momenteel is Eto'o de diepste spits van Barça. Ronaldinho speelt hangend op links en Henry zou volgens Sport een zelfde rol kunnen vervullen op de rechterflank.

Robinson

De Spaanse krant Marca meldt daarnaast dat Barcelona ook op zoek is naar een nieuwe doelman. Paul Robinson van Tottenham Hotspur zou hoog op het lijstje staat, maar de Engelse international kost twintig miljoen euro en dat bedrag vindt Barça nog te hoog.

NUwerk

Tip de redactie