Miriam Oremans wil haar optreden op Wimbledon in stijl afsluiten. De tennisster uit Berlicum vocht zich in haar eerste wedstrijd twee keer terug van een achterstand en versloeg de Francaise Alexandra Fusai met 6-3 6-4.

Oremans is in haar nadagen van haar loopbaan. Ze is weggezakt uit de top honderd (128e) en beslist aan de hand van de resultaten in Wimbledon of ze doorgaat tot de Australian Open van volgend jaar, wat haar 50e Grandslam op rij zou zijn.

Service inleveren

Haar start beloofde niet veel goeds, want Oremans moest tegen dubbelspecialiste Fusai meteen haar service inleveren. Aangemoedigd door onder andere Fedcup-captain Tjerk Bogtstra vocht ze zich echter terug van een 1-3 achterstand en won de set met 6-3.

Dood bij neervallen

Het tweede bedrijf kende een bijna identiek verloop. Een stand van 0-3 wist ze toch om te buigen naar 6-4. "Tijdens het spelen is mijn blessure wel erger geworden, maar al moet ik er dood bij neervallen, opgeven op mijn laatste Wimbledon doe ik niet."

Beter bewegen

Oremans moet het in de tweede ronde opnemen tegen de als dertiende geplaatste Amerikaanse Meghann Shaughnessy. "Tegen Shaughnessy zal ik toch beter moeten bewegen, dus ik hoop dat het na een dag rust weer beter gaat. Ik vind het in ieder geval een uitdaging om tegen haar te spelen."

Noorlander kansloos

Seda Noorlander daarentegen verdween geruisloos uit het toernooi. Ze verloor kansloos met 1-6 -6 van de Tsjechische Daja Bedanova. Noorlander had de twijfelachtige eer als eerste speelster van de e editie van Wimbledon te worden uitgeschakeld.