Venus Williams verslaat zus Serena

MIAMI - Na zes nederlagen op rij heeft Venus Williams in Miami de 'Sister Act' eindelijk weer eens in haar voordeel beslist. De Amerikaanse tennisster versloeg haar zus Serena met 6-1 7-6 en bereikte de halve finales van het toernooi in Florida.

De oudste van de twee maakte bovendien een einde aan de winnende reeks van Serena in Miami. Ze bracht de afgelopen drie edities op haar naam. Venus Williams kan nu zelf op jacht naar haar vierde overwinning. Zij won het toernooi eerder in 1998, 1999 en 2001. Williams moet het in de halve eindstrijd opnemen tegen de Russische Maria Sjarapova, die de Belgische Justine Henin-Hardenne uitschakelde.

Federer

Bij de mannen verzekerden Roger Federer en Andre Agassi zich van een plaats bij de laatste acht. De Zwitserse nummer één van de wereld had drie sets nodig om het Kroatische talent Mario Ancic te verslaan: 6-3 4-6 6-4. Federer treft nu de Brit Tim Henman, die de Tsjech Radek Stepanek elimineerde.

Agassi had alleen in de eerste set (7-6) wat moeite met de Argentijn Gaston Gaudio, maar besliste de partij tegen de winnaar van Roland Garros in het tweede bedrijf overtuigend met 6-2. Agassi ontmoet nu landgenoot Taylor Dent, die te sterk was voor de Duitser Florian Mayer.

NUwerk

Tip de redactie