Robben minimaal vier weken aan de kant

BEDUM - Arjen Robben is tenminste vier weken uitgeschakeld. De aanvaller van het Nederlands elftal en Chelsea raakte in de wedstrijd Roemenië - Nederland geblesseerd aan zijn enkel. Dinsdag bleek bij een nieuw onderzoek in het ziekenhuis dat Robben, zoals in eerste instantie al werd gevreesd, een bandje in zijn enkelvork heeft gescheurd.

"Daardoor zit er op dit moment veel vocht in zijn enkel", legt Hans Robben, vader en belangenbehartiger van de speler uit. "Om weer helemaal te herstellen heeft hij vier weken nodig. Minimaal." Door de kwetsuur mist Robben met Chelsea in ieder geval de kwartfinale van de Champions League tegen Bayern München.

Omstreden behandeling

Hans Robben gaf dinsdag aan dat zijn zoon enkele weken geleden een door Chelsea voorgestelde behandeling van zijn vorige blessure heeft geweigerd. De Londense club wilde de linkerspits behandelen door hem bloed af te nemen, daar bepaalde stoffen uit te halen en dat bloed vervolgens weer terug te spuiten in het geblesseerde lichaamsdeel.

Groeifactoren

In die teruggespoten tussenlaag zouden dan groeifactoren zitten. Daardoor kan de kwetsuur sneller genezen. Deskundigen van het Nederlands Centrum voor Dopingvraagstukken melden dat deze manier van injecteren met bloedbestanddelen in het gewricht niets van doen heeft met welke vorm van bloeddoping dan ook.

Voorlichting

"Wij hebben ons na dat voorstel door een aantal artsen laten voorlichten en daarna besloten om er van af te zien", aldus Hans Robben. "Zij dachten allemaal dat het geen kwaad zou kunnen. Wij waren er echter ook niet van overtuigd dat het zou helpen. We hebben daarna op medische grond besloten om er van af te zien. Chelsea was het daarmee eens."

NUwerk

Tip de redactie