Ballan wint eerste rit Driedaagse van de Panne (video)

ZOTTEGEM - Alessandro Ballan heeft dinsdag in Zottegem de eerste etappe van de Driedaagse van de Panne gewonnen. De Italiaan van de Lampreploeg rekende in de eindsprint af met zijn Belgische medevluchter Stijn Devolder. Ballan nam gelijk de leiding in het algemeen klassement.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De Nederlander Servais Knaven, dinsdag erg actief in de openingsrit, staat in het klassement vierde, op 32 seconden van de Italiaanse leider. Ballan was de grote onbekende, de Italiaan werd vorig jaar roemloos 96e in het eindklassement van De Panne. "Dit is een mooie zege, we gaan het goed vieren", zei de winnaar glunderend. Ballan (25) boekte zijn eerste zege in zijn tweede jaar als prof.

Valpartij

De eerste etappe werd ontsierd door een vrij massale valpartij, waarbij onder anderen Bram Schmitz, Steffen Wesemann en Tom Steels betrokken waren. Schmitz raakte geblesseerd aan de rechterknie en -hand en moest naar het ziekenhuis voor onderzoek.

De Driedaagse van de Panne maakt deel uit van de Vlaamse Wielerweek en geldt als voorbereidingskoers op de Ronde van Vlaanderen, de klassieker die zondag wordt verreden.

NUwerk

Tip de redactie