Karim El Ahmadi is niet ontevreden met de loting voor Marokko voor het WK volgend jaar in Rusland. De Marokkanen werden vrijdag in het Kremlin in Moskou gekoppeld aan Portugal, Spanje en Iran.

"Een heel pittige, maar vooral mooie loting voor ons'', zegt El Ahmadi in een eerste reactie op de website van Feyenoord. De Marokkanen beginnen in groep B op 15 juni met een wedstrijd in Sint-Petersburg tegen Iran. Daarna zijn de confrontaties met Portugal (20 juni) en Spanje (25 juni).

"Naar welke wedstrijd ik nu het meeste uitkijk?", vervolgt El Ahmadi. "Ik denk die tegen Spanje, dat wordt hoe dan ook een mooie wedstrijd."

De 32-jarige captain is zeker niet de enige Feyenoorder die zich op mag maken voor het toernooi in Rusland. Sofyan Amrabat debuteerde dit jaar voor Marokko en hij ziet kansen op de tweede plaats voor de 'Leeuwen van de Atlas'.

"We hebben veel respect voor grote landen als Spanje en Portugal, maar we hebben zelf ook een goed team en bovendien veel zelfvertrouwen. Op een WK heb je altijd kans, de vorm van de dag wordt heel belangrijk", aldus de in Blaricum geboren Amrabat, die Marokko verkoos boven een interlandcarrière voor Oranje.

Hakim Ziyech zag een droom uitkomen bij de loting. "Ik vind het prachtig om straks tegen zulke sterke landen als Spanje en Portugal te mogen spelen. Daar leef je voor", aldus de Ajax-middenvelder tegen het AD. "Het is een zware poule, maar alles is mogelijk."

Loting WK 2018 in Kremlin

In het Kremlin is geloot voor het WK voetbal van 2018. © ANP
In het Kremlin vindt de loting plaats voor het WK in Rusland volgend jaar zomer. © ANP
De loting wordt verricht door Cafu, Laurent Blanc, Gordon Banks, Fabio Cannavaro, Carles Puyol, Diego Forlan, Diego Maradona en Nikita Simonyan. © ANP
Ook Ronaldinho, Clarence Seedorf, Lothar Mattäus en Nwankwo Kanu behoren tot de aanwezigen bij de loting die om 16.00 uur begint. © ANP
Het Russische model Victoria Lopyreva is als ambassadeur het gezicht van het WK. © ANP
De Duitse bondscoach Joachim Löw en teammanager Oliver Bierhoff op de rode loper in het Kremlin. © ANP
Diego Maradona arriveert met zijn vriendin bij de loting. © ANP
Alles voor de show in Moskou moet tiptop in orde zijn. © ANP
Voor de IJslandse bondscoach Heimir Hallgrimsson (rechts) is het zijn eerste WK loting. IJsland maakt volgend jaar zijn debuut op een mondiale eindronde. © ANP
Gianni Infantino en Vladimir Poetin houden een welkomstpraatje voor de genodigden. © ANP
WK-topscorer aller tijden Miroslav Klose overhandigt de beker aan de organisatie. © ANP
De Russische zangeres Alsou treedt op in het Kremlin. © ANP
Ook krijgen de gasten een vrolijke balletact voorgeschoteld. © ANP
Presentatoren Gary Lineker en Maria Komandnaya betreden het podium in Moskou. © ANP
Alle assistenten komen op met een bijzonder geklede vrouw, dus ook Puyol. © ANP
De voormalig Russische bondsvoorzitter Simonyan maakt België groepshoofd van poule G. © ANP
Maradona en Cafu hebben wel lol in de loting. © ANP
De Russische tv-presentator Ivan Urgant en zangeres Alsou laten het publiek de WK-bal zien. © ANP

Tapia

In groep C lonkt een treffen tussen twee Feyenoorders. Het Denemarken van Nicolai Jörgensen werd in die poule gekoppeld aan het Peru van Renato Tapia. "Het is speciaal dat je elkaar als teamgenoten op een WK kunt treffen", zegt Jörgensen, die met de Denen verder Frankrijk en Australië als tegenstanders heeft in de groepsfase.

"Frankrijk is natuurlijk de favoriet in onze poule, maar de strijd om de tweede plaats ligt wat mij betreft helemaal open'', vindt Jörgensen. 

Tapia denkt er hetzelfde over. "Frankrijk wordt erg zwaar, maar tegen Denemarken en Australië hebben we zeker een kans. Na 36 jaar afwezigheid willen we graag aan de wereld laten zien wat we kunnen."