Hockeysters Amsterdam winnen Europa Cup II

KEULEN - De vrouwenhockeyploeg van Amsterdam heeft maandag in Keulen de Europa Cup II gewonnen. De ploeg van coach Giles Bonnet was in de finale met 2-0 te sterk voor het Engelse Chelmsford. De doelpunten kwamen op naam van international Maartje Scheepstra en Liselot Hofkamp.

Amsterdam, koploper in de Rabobank Hoofdklasse, nam de titel over van Laren dat vorig jaar op eigen veld de beker won. Het is de vierde Europa Cup II voor de Amsterdamse vrouwenploeg. De club won ook in 1998, 1999 en 2001 deze prijs.

Amsterdam hield zondag in Keulen de thuisclub Rot Weiss uit de finale. De Nederlandse ploeg won in de afsluitende groepswedstrijd met 1-0 dankzij een treffer van Hofkamp. Eerder had Amsterdam de andere twee groepsduels met grote cijfers gewonnen (15-1 en 8-0).

Oranje Zwart

In Lille moest de mannenploeg van Oranje Zwart genoegen nemen met de vierde plaats. In de strijd om het brons tegen de Duitse ploeg Uhlenhorster verloor de ploeg van coach Rogier van Gent na strafballen. In de normale speeltijd was de eindstand 4-4. Op de zeventiende strafbal viel de beslissing: 7-8.

Oranje Zwart speelde in Lille zonder de Australische routiniers Brennan en Elder. Ook doelman Kramer ontbrak, wegens een knieblessure. Na twee simpele overwinningen (9-2 en 6-1) ging het in de derde en laatste groepswedstrijd fout: 2-4 tegen Club de Campo uit Madrid.

Tip de redactie